Privé safari Kenia – April 2017

Een onvergetelijk mooie wild beleving!

Vanaf het moment dat je in Nairobi het vliegtuig uitstapt, kijk je je ogen uit. Je stapt direct is een andere wereld met veel mensen op straat, hobbelige wegen, verschillende soorten landschappen en kleine hutjes langs de weg. De verschillende natuurparken hebben alle iets speciaals qua natuurbeleving, maar voor de gehele safari geldt; een indrukwekkende ervaring om het wild van zo dichtbij te zien! We hebben hier dan ook meteen heerlijk ontspannen van mogen nagenieten in een luxe resort aan het strand. Het was een reis om nooit meer te vergeten! Bedankt!!

Annet en Marieke

naar bovenkant pagina
Olifanten in Amboseli Nationaal Park - Kenia
Leeuwen Masai Mara - Kenia

Privé safari Kenia – Maart 2017

Veel wild gezien! Aardige mensen!

Mede door de geweldige chauffeur een onvergetelijke reis.

Josje & Erik

naar bovenkant pagina

Privé safari Kenia – Maart 2017

Reisverslag Kenia maart 2017!

Dag 1 Nairobi Sarova Panafric Hotel
Na vliegreis een overnachting in Sarova Panafric Hotel. Goede kamer, snelle roomservice, goed ontbijt. Dicht bij Wilson Airport voor de binnenlandse vlucht naar de Masai Mara.

Dag 2-4 Mara Simba Lodge

Met binnenlandse vlucht naar Masai Mara gevlogen waar onze gids Raphael al op ons stond te wachten. Onderweg naar de Mara Simba Lodge al veel wild gezien. In Mara Simba Lodge bleken wij de enige gasten wat wel een aparte ervaring is. In vorige jaren een paar keer in het hoogseizoen (september) in de Mara Simba Lodge geweest, die toen steeds behoorlijk vol zat. Verschil met het hoogseizoen is dat het personeel nu meer tijd heeft en vriendelijker is (bij alle drie de bezochte lodges). Eten is in het hoogseizoen in buffetvorm en nu van de (beperkte) kaart. Kwaliteit van het eten was wat ons betreft nu aanmerkelijk beter dan van een buffet. Mooie kamer met vrij uitzicht op de Talek rivier, hetgeen overigens niet alle kamers hebben.De game-drives begonnen direct buiten de poort van de lodge. Veel verschillend wild te zien maar voor de grote katten is het wel steeds 20 tot 25 minuten rijden naar het midden van het park. Voor ons zeker geen straf, zagen elke keer weer mooie plaatjes onderweg.

Dag 5-7 Ashnil Mara Camp

Ashnil is een behoorlijk groot tented camp aan de Mara rivier waar we nog niet eerder geweest waren. Wij hadden vanuit de tent vrij uitzicht op de rivier waarin enkele nijlpaarden lagen. Het aantal gasten varieerde een beetje in de drie dagen dat wij er waren maar gemiddeld was hooguit een kwart van de plaatsen bezet. Eten, in buffetvorm, was niet van bijzondere kwaliteit. Tenten zien er erg leuk uit maar hebben blijkbaar behoorlijk te lijden onder de omstandigheden. Er zaten veel gaatjes in de tent en het was er s-nachts erg vochtig waardoor er vocht plekken in het tentdoek en in de stoelkussens waren ontstaan. We hadden 2 avonden met regen maar die plekken zaten er echt al een tijdje. De derde avond kregen we als verrassing een bush dinner van OnsKenia. Erg leuk, een kleine 100 meter van de lodge, en aan de rivier, staat een klein maar volledig buffet met een kok die vlees op de barbecue klaar maakt. Met alleen kaarslicht en onder bewaking daar eten geeft toch een bijzonder gevoel. In de tijd van de migratie van de gnoe’s en zebra’s ligt Ashnil op een perfecte plek, midden in de het gebied waar ze de Mara rivier oversteken.

Dag 8-10 Mara Serena Lodge

De Mara rivier overgestoken naar de Mara Triangle waar Mara Serena Lodge ligt. Hemelsbreed niet ver van Ashnil maar de Mara Triangle heeft een apart bestuur en het toezicht door de rangers is er behoorlijk streng. De dag dat we aankwamen was het redelijk bezet maar dat kwam omdat er wat groepjes Kenianen voor een weekend zaten. De dagen erna ook hier hooguit een kwart van de plaatsen bezet. Goede kamer, eten was een mix van keuze van de kaart en buffet en kwalitatief behoorlijk goed. Serena is wat betreft prijzen voor drankjes relatief wel een stuk duurder (ca. 25%) dan Simba en Ashnil. Ook Serena ligt in de tijd van de migratie op een perfecte plek. In het laagseizoen is er ook van alles te zien, en het is relatief zeker wat betreft neushoorns, maar vanwege het strenge toezicht in de Mara Triangle is het misschien toch aan te bevelen om in deze tijd aan de andere kant van de Mara rivier te blijven.

Samenvattend:
Wie voor het eerst naar de Masai Mara gaat en de migratie wil meemaken moet zeker in het hoogseizoen gaan. Nadeel is dat de lodges dan erg druk zijn en dat er bij het wild, zeker bij de grote katten, vaak heel veel auto’s staan maar het blijft een ongelofelijk gezicht. Misschien hebben wij geluk gehad met onze eerste keer dat we in maart zijn geweest maar voor wie vaker is geweest of liever in rust de dieren bekijkt lijkt dit een hele mooie periode om te gaan. We hadden er rekening mee gehouden dat we relatief wat minder wild zouden zien in maart maar niets bleek minder waar: cheetahs, luipaarden, leeuwen, olifanten, giraffen, neushoorns, allerlei soorten antilopen, zebra’s, gnoe’s, etc. De reis was prima geregeld en met Raphael hadden we weer een fantastische gids. Wat ons betreft een fantastische reis en een safari in maart willen we zeker herhalen!

Karin & Jan

naar bovenkant pagina
Neushoorns Trans Mara - Kenia
Olifanten Trans Mara - Kenia
Jachtluipaard Masai Mara - Kenia
Leeuwin met welp Masai Mara - Kenia

Privé safari Kenia - Februari 2017

Grandioze ervaring van de natuur!

Unieke ervaringen van de overweldigende natuur.

Anne Claire & Ed

naar bovenkant pagina
Luipaard Kenia
Leeuwin Masai Mara, Kenia
Leeuw Masai Mara, Kenia
Jachtluipaard Masai Mara, Kenia
Olifanten Masai Mara, Kenia

Privé safari Tanzania - Februari 2017

Gezegend!

Onze eerste reis naar Afrika was om nooit te vergeten.

Dag 1 kwamen we aan in Dar es Salaam. We werden ontvangen door onze gids die ons naar het hotel bracht. De volgende dag, na een indrukwekkende reis naar Mikumi Nationaal Park, arriveerde we bij Vuma Hills. Onze gids Rajabu wist ons ondertussen al van alles te vertellen over hun cultuur en de natuur. De accommodatie was helemaal top. Super mooie locatie. Goed eten en de mensen die er werken waren zeer behulpzaam. De game drives in het nationaal park Mikumi was echt een geweldige ervaring. We hebben alles gezien wat we maar konden wensen. Alles was tot in de puntjes verzorgt en naar onze wensen ingevuld. Het was geen vakantie maar een levenservaring….

Asante sana aan iedereen die dat voor ons mogelijk hebben gemaakt.

Peter & Bianca

naar bovenkant pagina
Baobab boom, Mikumi Nationaal Park Tanzania
Baviaan, Mikumi Nationaal Park Tanzania
Leeuwin welp, Mikumi Nationaal Park Tanzania
Olifanten Mkata plains, Mikumi Nationaal Park Tanzania

Privé safari Tanzania - Januari 2017

Vakantie vanaf het begin was al een feestje!

OnsKenia kunnen wij zeker aanbevelen. Het enthousiasme en het persoonlijke contact maken je vakantie vanaf het begin al een feestje. Bijna alles is mogelijk en niets moet, jij bent de klant die uiteindelijk beslist en dat voelt ook echt zo. Eric heeft leuke ideeën en goede aanvullingen. Wij zijn naar Tanzania geweest. Onze lodges waren zoals wij hadden gehoopt, het eten was erg goed en de natuur prachtig. Wij hadden Daniel als gids/chauffeur en kunnen hem ook echt aanraden! Kortom, twijfel niet en neem gewoon contact op met OnsKenia.

Carola & Dennis

naar bovenkant pagina
Gnoe migratie Serengeti - Tanzania
Leeuw Serengeti - Tanzania

Geo reizen| Safari Kenia & Tanzania - Januari 2017

Het was een bijzondere reis!

Uitstekende mix van geologie/ paleontologie/antropologie; fantastische landschappen

Harry, Margriet, Daniel, Martina, Joris, Josepha, Sjoerd, Corry, Cornelis, Celestina, Gerrit, Cornelia, Edgar & Andre.

naar bovenkant pagina
Geo reizenRift vallei Kenia  - Mount Longonot
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Horsterweg 22C
3835 PS Stoutenburg / Leusden
Telefoon 030 - 220 4385