Mindervalide safari reis - 8 daagse prive safari Kenia

Speciaal voor de mindervalide reiziger bieden wij een standaard safari reisprogramma door Kenia aan. Met aangepast vervoer voor reizigers die geheel afhankelijk zijn van de rolstoel is het maken van deze rondreis veilig om te genieten van een safari door Kenia.

Geniet van een rondreis door Kenia met grote diversiteit aan afwisselende landschappen waaronder het ruige Samburu district en het Laikipia plateau met uitzicht op de Mount Kenya. Het Nakuru meer waar flamingo’s fourageren langs het meer samen met neushoorns en aansluitend dwalen over uitgestrekte savannes vlaktes van de Masai Mara een ontdekkingsreis door Kenia.

Dag programma
Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 LONairobi - Southern Sun MayfairOut of Africa Tour - APDK
Dag 2 VPSamburu - Ashnil Tented Camp1 x GD
Dag 3 VPSamburu - Ashnil Tented Camp2 x GD
Dag 4 VPLaikipia - Sweetwaters Tented Camp1 x GD
Dag 5 VPNakuru meer - Nakuru Lodge1 x GD
Dag 6 VPMasai Mara - Ashnil Tented Camp1 x GD
Dag 7 VPMasai Mara - Ashnil Tented Camp2 x GD / FDG
Dag 8 --Nairobi - AmsterdamLunch Diner Transfer JKIA


LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package
Route 8 daagse mindervalide rondreis Kenia

Dag 1 - Nairobi

 
Karibu wa Kenya, wij verwelkomen u op de luchthaven van Nairobi Jomo Kenyatta International Airport. U vertrekt vanaf de luchthaven op weg naar de hoofdstad Nairobi en aan uw linkerhand is het Nairobi National Park. Eenmaal richting de stad ziet u al de kenmerken van een grote stad, drukte, lawaai en overal auto's en vooral ook veel mensen te voet. Uw gids kent de weg als geen ander en rijdt u veilig door de stad naar het hotel waar u zal overnachten.

Na een eventueel ontbijt nemen wij u mee op een Out of Africa tour. We beginnen deze dag met het bijwonen van het voeren van de wees baby olifanten van Daphne Sheldrick waar de olifanten melk drinken en een modderbad nemen. We bezoeken hier een speciaal project van APDK waar Kenianen met een beperking worden ondersteund en de mogelijkheid heeft tot het aankopen van vervaardigde souvenirs. Deze dag bezoekt u het Giraf Centre en eventueel Kazuri Beads waar kralen vervaardigd worden. Hier in de omgeving is het mogelijk te lunchen in de Ngong Hills. Deze dag kunt u naar eigen inzicht verder indelen en ieder moment besluiten om terug te keren naar het hotel om rustig te relaxen de rest van de dag.

Accommodatie : Southern Sun Mayfair op basis van logies en ontbijt
OnsKenia, Nairobi Mayfair Court OnsKenia, Daphne Sheldrick Weesolifanten opvang in Nairobi OnsKenia, Nairobi Kazuri kralenfabriek voor zelfstandige vrouwen Kenia

Dag 2 t/m 3 - Samburu & Buffalo Springs reservaat

 
Vandaag vertrekt u vroeg uit Nairobi om op safari te gaan. Hier verlaat u de drukte van Nairobi om deze in te ruilen voor mooie vergezichten. We passeren de evenaar en we rijden langs de besneeuwde toppen van de Mount Kenia. Vanaf de vruchtbare hoogvlaktes dalen we af naar het lager gelegen Noordelijk district het Samburu reservaat. Deze aankomende dagen verkent u het Samburu en Buffalo Springs wildreservaat.

De reservaten bieden specifieke wildsoorten die alleen in dit noordelijk district voorkomen, waaronder de unieke netgiraf, Somalische struisvogel of de Grevy Zebra en de Gerenoek. Waar grote kuddes olifanten de rivier zoeken voor hen drinkwater, leeuwen liggen te rusten aan de bank van de rivier en luipaarden sluimerend languit liggen op takken. Dit is ook de streek van de trotse Samburu krijgers, nomaden volk dat verwant is aan de Masai.

Accommodatie : Ashnil Samburu Tented Camp op basis van volpension
Ashnil Samburu tentenkamp, Buffalo Springs Kenia Ashnil Samburu tentenkamp, Buffalo Springs Kenia Ashnil Samburu tentenkamp zwembad, Buffalo Springs Kenia

Dag 4 - Sweetwaters prive wild reservaat

 
Na het ontbijt keert u terug naar de hooglanden terug richting de evenaar in de buurt van de Mount Kenya. Vannacht overnacht u op het Laikipia plateau in het Sweetwaters Game reservaat waar u voor de lunch arriveert. De overnachting is hier in luxe tenten uitkijkend op een drinkwaterplaats waar u luierend van uit uw stoel alles kunt observeren. Na de lunch gaat u samen met de gids het reservaat verkennen, het reservaat kent veel wild waaronder neushoorns, leeuwen en talloze antilopen. Een bezoek aan een klein interessant museum wat leerzaam is en waarbij men uitleg geeft over het reservaat. Een bezoek aan Jane Goodall's Sanctuaria waar bedreigde chimpansees zijn opgevangen en tegenwoordig bescherming genieten.

Optioneel is het hier mogelijk tegen extra betaling een spannende "night game drive" te doen, speciale gidsen nemen u mee diep in de nacht om de leeuwen te zoeken.

Accommodatie:Sweetwaters Tented Camp op basis van volpension
Sweetwaters tented camp, interieur van de tent op de evenaar in Kenia Sweetwaters tented camp zon oppkomst met de achtergrond de mount Kenya op de evenaar in Kenia Sweetwaters tented camp op de achtergrond met een giraf bij de drinkwaterplaats

Dag 5 - Nakuru Nationaal Park

 
Na het ontbijt verlaten we het Laikipia plateau op weg naar de Aberdares waarna we onze weg vervolgen naar Nyahururu. Na Nyahururu rijden we naar de grote Rift waar u een mooi panorama uitzicht voor wij al slingerend afdalen naar de bodem van de Rift Vallei richting de Subukia vallei waar u door de thee en koffie plantages heen rijdt op weg naar het Nakuru meer.

Het Nakuru Nationaal Park om haar roze flamingo’s welke doorgaans als een roze lint langs de oevers van het meer foerageren afhankelijk van het waterpeil van het meer. De riviermondingen een ander schouwspel waar de vele pelikanen zich na het vissen op het soda meer wassen. Tijdens verkenning van het park gaat u op zoek naar de witte neushoorns, buffels, gazellen, waterbokken en antilopen soorten op de savanne vlaktes en met geluk een luipaard of boom klimmende leeuwen. In het park leeft de Rothschild giraf herkenbaar aan de huidskleur en de witte sokken en verschilt van de Masai giraf.

Accommodatie : Nakuru Lodge op basis van volpension
Nakuru lodge noordelijk gelegen in het Nakuru Nationaal Park in Kenia Nakuru lodge kamer interieur suite,Nakuru Nationaal Park in Kenia OnsKenia, Nakuru meer in het Nakuru Nationaal Park uitzicht van Baboon Cliff

Dag 6 t/m 7 - Masai Mara reservaat

 
Vroeg in de ochtend verlaat u het Nakuru Nationaal Park en gaat u op weg naar het wereldberoemde wildpark in Kenia het Masai Mara reservaat. U gaat verder zuidelijk in de Rift Vallei met aan beide zijden de grote wanden die boven u uit toornen. Bij het verlaten van de Rift Vallei rijden we door de rijke tarwe en gerst velden richting Narok. Eenmaal in Narok aangekomen zullen we even stoppen voor een verfrissing waarna we de weg vervolgen in Masai land. Hierna is er geen asfalt meer en rijden we dwars door de steppes van de Masai Mara.

Aangekomen in de de Masai Mara verzorgen wij tijdens de gamedrive op weg naar de lodge een picknick lunch. We rijden door de Masai Mara, met haar heuvelachtige landschap en weidse savannes is de ideale omgeving om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen, tijdens de diverse gamedrives door het reservaat. De mooie mannetjes leeuwen met hen zwarte manen, jachtluipaarden en vele gazellen soorten die zorgen voor de "the circle of life". In het reservaat zult u meerdere malen verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn "leatherlook", de giraffen ver boven de steppen uitsteken met hen lange nek en de vele andere diersoorten die de Mara rijk zal zijn. Vooral de zonsondergang zal u nog lang bijblijven als deze ondergaat hier in de Mara en haar steppe goudkleurig laat opglooien.

In het reservaat zijn tijdens de grote gnoe migratie in de maanden juli t/m september duizenden gnoes aanwezig en zebra's die de Mara rivier moeten trotseren tijdens de migratie op hen terugweg naar de Serengeti in Tanzania.

Accommodatie:Ashnil Mara Camp op basis van volpension
Ashnil Mara Tented Camp centraal gelegen in het Masai Mara reservaat,in Kenia Ashnil Mara Tented Camp centraal gelegen in het Masai Mara reservaat,in Kenia OnsKenia, Masai Mara reservaat, Kenia

Dag 8 - Nairobi

Vandaag is de laatste dag van uw safari en maakt u een laatste gamedrive op weg naar de toegangspoort en verzorgen wij voor onderweg een lunch bij een thee plantage. In de loop van de middag vervolgen we onze weg naar Nairobi en is het met de rust gedaan en keert u terug in het drukke dagelijkse leven in Nairobi. Tegen het einde van de middag verzorgen wij het laatste diner op deze safari in het Pampa Grill restaurant waar verschillende vleessoorten geserveerd worden in Afrikaanse Nyama Choma stijl. Aansluitend verzorgen wij een transfer terug naar de luchthaven Jomo Kenyatta International Airport waar wij afscheid van u nemen.
OnsKenia, Rift vallei viewpoint 2150 meter hoogte OnsKenia, Nairobi Pampa Grill restaurant OnsKenia, KLM vluchten Amsterdam - Nairobi
Vervoer Voertuigen zijn aangepast met Europees rolstoel sluitsysteem voor het veilig reizen met een rolstoel. Systeem te gebruiken voor mindervalide reizigers afhankelijke van een eigen rolstoel en niet de transfer kunnen maken naar een gewone autostoel.
Accessoires - Opvouwbaar douche / toilet stoel - met of zonder wielen
- Elektrische takel voor ondersteuning bij het opstaan
- Beach Buggy - voor gebruik tijdens strandvakantie
Seizoen 2020
Prijs per persoon o.b.v. Minibus 2 personen 4 personen
5 januari t/m 31 januari € 2.685 € 2.085
februari € 2.730 € 2.130
maart € 2.685 € 2.085
april t/m mei  € 2.430 € 1.835
juni € 2.470 € 1.875
juli t/m september € 3.035 € 2.460
oktober € 2.720 € 2.155
november t/m 15 december € 2.685 € 2.085
16 december t/m 2 januari p.o.a. p.o.a.
Laagseizoen Hoogseizoen
Eenpersoonskamer toeslag p.p € 134 € 716
Seizoen 2020
Prijs per persoon o.b.v. Landcruiser 2 personen 4 personen
5 januari t/m 31 januari € 2.930 € 2.190
februari € 2.975 € 2.235
maart € 2.930 € 2.190
april t/m mei  € 2.670 € 1.940
juni € 2.715 € 1.875
juli t/m september € 3.035 € 2.460
oktober € 2.720 € 2.155
november t/m 15 december € 2.930 € 2.190
16 december t/m 2 januari p.o.a. p.o.a.
Districten Nairobi, Samburu, Nakuru, Masai Mara
Optioneel - verlenging strandvakantie Zuidkust Kenia
- uitbreiding extra overnachting reservaten
Inclusief - transfers van en naar luchthaven(s) in Kenia
- accommodaties en maaltijden zoals aangegeven
- entreegelden nationale parken/reservaten
- gamedrives in nationale parken/reservaten
- prive safari op basis van aangepast vervoer met panorama dak
- Engelstalige prive chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn ter indicatie aangeboden onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen in verband met dollarkoersen en exclusief toeslagen voor Pasen, Kerst en Nieuwjaarsdag.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een strandvakantie aan de Indische Oceaan naar het Amani Tiwi Beach Resort waarbij u overnacht in een aangepaste mindervalide kamer en gebruik kunt maken van het zwembad door gebruik te maken van aangepast talud.

Aanbieding 5 daagse strandvakantie Amani Tiwi Beach Resort - lees verder

De rondreis kan verder uitgebreid worden aangepast naar uw verdere persoonlijke behoefte om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken.

Aanbieding strandvakantie Beach Resorts Kenia
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385