Informatie

Gastenboek

Workshop reizen

Wildlife Fotografie

Wildlife Fotosafari Workshop Kenia - september 2017

Fotografie Safari Workshop Kenia - 5 november t/m 12 september 2017

Individuele Wildlife Fotosafari Kenia. Een avontuurlijke foto safari reis door Kenia een droom van iedere liefhebber van fotografie. De ultieme beleving door diverse kleurschakeringen te rijden van de verschillende landschappen met op de achtergrond de majestueuze Kilimanjaro. Het dak van de wereld bedekt met sneeuw met op de voorgrond het decor van de olifanten die een weg banen door het reservaat op zoek naar drinkwater in de lager gelegen moerassen. Giraffen die met hen lange nekken sierlijk statig door het landschap zich voortbewegen en waar de leeuwen zich schuil houden in de schaduw van de acacia bomen. Pieter de Vries begeleidt u tijdens deze workshop wildlife fotografie om uw kennis te verrijken en meer uit uw camera te halen om deze mooie imposante beelden voor altijd vast te leggen.

Dagen MPOvernachtingenInbegrepen
Dag 1 HPNairobi - Panafric Hotel Transfer luchthaven
Dag 2 VPSamburu - Simba Samburu Lodge 1 x GD
Dag 2 VPSamburu - Simba Samburu Lodge 2 x GD
Dag 2 VPSamburu - Simba Samburu Lodge 2 x GD
Dag 2 VPLaikipia - Rhino Watch Lodge 1 x GD Solio Ranch
Dag 2 VPElmentaita meer - Sentrim Elementaita1 x GD Nakuru NP
Dag 2 VPNaivasha - Bilashaka Lodge1 x Boottocht | 1 x Naturewalk
Dag 2 VPMasai Mara - Ilkeliani Tented Camp1 x GD
Dag 2 VPMasai Mara - Ilkeliani Tented Camp2 x GD / 1 x FDG
Dag 2 VPMasai Mara - Ilkeliani Tented Camp2 x GD / 1 x FDG
Dag 3 VPMasai Mara - Ilkeliani Tented Camp2 x GD / 1 x FDG
Dag 8 VPNairobi - Amsterdam Lunch | Diner | Transfer
LG = Logies  LO = Logies en Ontbijt  HP = Half pension  VP = Vol Pension
GD = Gamedrive FDG = Full-Day Gamedrive + Picknick GP = Game Package

Sluitingsdatum voor inschrijven 30 juni 2017

De safari workshop natuurfotografie workshop wordt uitgevoerd in een safari Landcruiser 4WD met opklapbaar zonnedak. Voor de deelnemer creëren wij ruimte voor het maken van mooie foto opnames door maximaal 6 deelnemers in een 9-persoons Landcruiser toe te laten.

Deelnemer(s) worden begeleid door Pieter de Vries en een lokale Engelstalige gids en chauffeur op de workshop door Kenia. Bij aankomst in de lodges worden de toegepaste technieken besproken en verdere specifieke vragen behandeld onder het genot van een drankje na het diner.

De workshop wildlife fotosafari is op individuele basis waarbij het mogelijk is om alleen of eigen samengestelde groep fotografen met Pieter de Vries op reis te gaan naar Kenia.

Workshop fotografie Landcruiser 4WD Tanzania safari

Route Wildlife Fotografie Workshop Safari rondreis - september 2017 Kenia

Dag 1 - Nairobi

 
Karibu wa Kenya, wij verwelkomen u op de luchthaven van Nairobi Jomo Kenyatta International Airport. Na een eerste kennismaking verzorgen wij uw transfer naar uw hotel in Nairobi voor de overnachting. Bij aankomst in het hotel bestaat de mogelijkheid om van het diner gebruik te maken voor u gaat genieten van uw eerste overnachting op het Afrikaanse continent.

Nairobi is de hoofdstad van Kenia, maar tegelijkertijd een stad die nooit lijkt te slapen. De hele stad kent een grenzeloos energie, en is een boeiende plaats waar mensen van diverse rassen en stammen samen smelten. Nairobi is een stad van grote contrasten met een intrigerend karakter. Een fantastische muziek scene, uitstekende internationale restaurants en een eindeloze en kleurrijk scala aan winkels en markten, is er aanbod genoeg voor iedere bezoeker.

Sarova Panafric is een luxe hotel omgeven door aangelegde tuinen in een rustige buitenwijk van Nairobi gelegen op een heuvel met een panoramisch uitzicht over Nairobi. Het hotel is befaamd om haar buitengewone service en gastvrijheid met een 24-uur service. Het hotel biedt uitstekende faciliteiten waaronder een coffeeshop, de Flametree bar, goede restaurants en een zwembad. Het hotel kent verschillende kamers waaronder standaard, superior en club suites allen ingericht in moderne levendige Afrikaanse koloniale stijl.

De Club Room zijn de standaard kamers uitgerust met airconditioning, de ruime kamers beschikken over een balkon en zijn ingericht met comfortabele bedden een zithoek met en-suite een badkamer met douche en toilet. De kamers zijn verder uitgerust met koffie- en thee faciliteiten, minibar, televisie en WiFi aansluiting.

Accommodatie : Sarova Panafric Hotel op basis van half pension
Sarova Panafric Hotel, Nairobi Kenia Sarova Panafric Hotel standaard kamer, Nairobi Kenia Nairobi hoofdstad Kenia

Dag 2 t/m 4 - Samburu nationaal reservaat

 
Vandaag passeert u de evenaar op weg naar het Samburu district. De weg loopt langs de vruchtbare hooglanden rond de Mount Kenya waarbij op de hoogte van Timau even gestopt zal worden om op heldere dag een mooie opname te maken van de besneeuwde top van de Mount Kenya. Op de evenaar stoppen wij even om u kennis te laten maken met het Coriolis effect.

Hierna volgt een lange afdaling met een schitterend vergezicht over het Noordelijk district. Het landschap van de Samburu - Buffalo Springs wildreservaten worden gekenmerkt door droogte, steenachtig, met veelal kleine rotsachtige heuvels bedekt met acacia bomen, kleinere dorre struiken en grote gele koortsbomen en doumpalmen. Echter het park hier biedt wildsoorten die alleen in dit district voorkomen, waaronder de unieke netgiraf, Somalische struisvogel of de Grevy Zebra en de gerenoek. Dit is ook de streek van de trotse Samburu krijgers, nomaden volk dat verwant is aan de Masai. De gamedrives kunt u naar eigen inzicht indelen in overleg met uw chauffeur en waarbij het ook mogelijk is het aangrenzende reservaat te verkennen op een ochtend gamedrive.

Simba Samburu Lodge ligt diep in het Buffalo Springs Nationaal Reservaat aan de oever van de Ewaso Nyiro met uitzicht op de rivierbedding en een drinkwaterplaats. In het hoofdgebouw bevinden zich de lounge en het restaurant met een groot open terras met zicht op de lager gelegen rivier. Voor de warme dagen in het reservaat heeft de lodge een grillig gevormd zwembad Simba Samburu Lodge bestaat uit 18 aaneengesloten villa’s en heeft totaal 70 kamers met aangrenzende kamers met tussendeuren voor families met kinderen. De kamers zijn ruim van opzet met comfortabele bedden met en-suite badkamer met eigen toilet. Verder zijn de kamers uitgerust met een klein bureau, gemakkelijke stoelen, telefoonaansluiting en een plafond ventilator. De kamers hebben een 220V aansluiting en op verzoek worden muskietennet en haardroger verstrekt.

Accommodatie: Samburu Simba Lodge op basis van volpension
OnsKenia, Samburu Simba Lodge, Buffalo Springs reservaat Kenia OnsKenia, Samburu Simba Lodge zwembad, Buffalo Springs reservaat Kenia Samburu reservaat - Reticulated giraf
Samburu kent een grote populatie olifanten

Dag 5 - Laikipia plateau

Vandaag keert u weer terug naar de hoogvlakte, we rijden terug naar Isiolo waarna de weg stijgt richting de Mount Kenya en waar het direct weer koeler is. De weg loopt langs de vruchtbare hooglanden naar Nanyuki. Vlak voor de evenaar slaan we linksaf waarna een rustieke weg zich baant door het ruige landschap van de uitlopers van het Laikipia plateau.

Vandaag verzorgen wij een gamedrive in het Solio reservaat wat deel uitmaakt van het Laikipia plateau aan de voet van de Aberdares. De Solio Ranch is een privé wildpark wat bekend staat om haar neushoorn fok programma en waar u zowel de zwarte en de witte neushoorn ontdekt. Daarnaast zijn er talloze andere diersoorten te vinden en een grote diversiteit aan vogelsoorten. Het reservaat kent een groot savanne landschap en rivierbossen en hier treft u ook een grote verscheidenheid aan antilopen, giraffen, en leeuwen aan behalve olifanten aangezien dit leefgebied te klein is voor het bestaan van de olifanten. De Solio Ranch is een privé concessie en kunt u in alle rust het wild observeren.

Additioneel is het ook mogelijk in de namiddag een bush walk te maken met giraffen bij de Aberdare Country Club.

U overnacht aan de voet van de Aberdares regenwoud in de Rhino Watch Lodge met uitzicht over het Laikipia plateau en de majestueuze Mount Kenya bij helder weer. U overnacht in één van de chalets omgeven door een inheemse tuin en met een eigen terras. De chalet is voorzien van grote raampartijen met openslaande deuren naar het terras, ingericht met comfortabele hemelbedden en een ruime badkamer. Centraal gelegen is een loungeruimte met een dakterras voorzien van ligstoelen. In het restaurant worden de maaltijden geserveerd op basis van de internationale keuken afgewisseld met lokale gerechten.

Accommodatie:Rhino Watch Lodge op basis van volpension
Rhino Watch Lodge banda Rhino Watch Lodge interieur kamer
Solio Ranch gamedrive

Dag 6 - Nakuru NP

 
Na het ontbijt verlaten we de Aberdares en rijden we naar Nyahururu naar de grote Rift Vallei. Hier heeft u een mooi panorama uitzicht als we slingerend afdalen naar de bodem van de Rift Vallei richting de Subukia vallei waar u door de thee en koffie plantages heen rijdt en u eventueel de mogelijkheid heeft deze ook onderweg te bezoeken op weg naar uw volgende bestemming.

Het Elmenteita meer is één van de sodameren in de Grote Slenk in Kenia met op de achtergrond een vulkaan de Sleeping Warrior. De vulkaan wordt ook door de lokalen The Nose of Delamare genoemd.

Vandaag maakt u een gamedrive door het Nakuru Nationaal Park wat bekend stond om haar roze flamingo’s die als een roze lint langs de oevers van het meer foerageren echter door de hoge waterstand steeds meer uitwijken. De riviermondingen een ander schouwspel waar de vele pelikanen zich na het vissen op het soda meer wassen. Tijdens verkenning van het park gaat u op zoek naar de witte neushoorns, buffels, gazellen, waterbokken en antilopen soorten op de savanne vlaktes en met geluk een luipaard of boom klimmende leeuwen. In het park leeft de Rothschild giraf herkenbaar aan de huidskleur en de witte sokken en verschilt van de Masai giraf.

U overnacht in de Sentrim Elmenteita Lodge direct gelegen aan de oevers van het Elmenteita meer met een mooi uitzicht op de Sleeping Warrior. Centraal gelegen in de lodge is een lounge en restaurant waar de maaltijden aangeboden worden in buffetvorm. De lodge heeft een groot zwembad met een terras en handdoekservice. U overnacht in één van de cottages en familiekamers die verspreid liggen op het terrein omgeven door een inheemse tuin. De kamers beschikken over een terras en/of balkon zijn verder ingericht met kingsize bedden en een zithoek, verder voorzien van een satelliet televisie en een koffie- en thee corner met en-suite een grote badkamer met douche, dubbele wastafel en toilet.

Accommodatie : Sentrim Elmenteita Lodge op basis van volpension
Sentrim Elmenteita Lodge Sentrim Elmenteita Lodge Nakuru nationaal park Kenia
Nakuru nationaal park Kenia

Dag 7 – Naivasha meer

 
Vroeg in de ochtend verlaat u het Elementeita meer en rijden we langs het viewpoint met een mooi uitzicht over het meer met op de achtergrond de Sleeping Warrior vulkaan. We vervolgen onze weg door de Rift Vallei en rijden naar Naivasha waar veel Nederlandse rozen gekweekt worden voor de export. Hier passeert u de Mount Longonot een uitgedoofde vulkaan op weg naar uw accommodaties aan het Naivasha meer.

Deze ochtend maakt u boottocht om het Naivasha meer te verkennen. Op zoek naar de nijlpaarden en vaart u langs de oevers op zoek naar de grote diversiteit aan vogelsoorten waaronder de visarend waarvoor wij vis meenemen voor mooie unieke opnames. Aansluitend rijden we naar de Bilashaka Lodge voor de lunch. Na de lunch maakt u kennis met Zacharias waarmee u later deze middag een nature walk maakt over het Eburru escarpment. Na de lunch zal Zacharias een korte presentatie geven over het ecologisch ontstaan van de Rift vallei. In de middag wandelt u samen met hem over een vlakte waar diverse antiloopsoorten, zebra’s en giraffes te vinden zijn en een grote variëteit aan vogelsoorten waaronder drongo’s, honingzuigers en scharrelaars.

De Bilashaka Lodge is een eenvoudige accommodatie direct gelegen achter een bosrand aan het Naivasha meer en biedt ruimte aan maximaal 10 gasten. Gasten verblijven in een van de vijf smaakvol ingerichte kamers, waarbij de een eigen thema hebben en voorzien zijn van een douche en toilet. De lodge zelf beschikt over een woonkamer, dinerkamer en bar. Verder is er een grote veranda aanwezig van waar gasten kunnen genieten van alle vogels die er te zien zijn. Voor verkoeling tijdens de warme dagen is er een zwembad.

Accommodatie : Bilashaka Lodge op basis van volpension
Bilashaka Lodge Bilashaka Lodge interieur kamer Naivasha meer
Naivasha meer in Kenia

Dag 8 t/m 11 – Masai Mara

 
Na het ontbijt vertrekken we vandaag richting het bekendste wildpark in Kenia het Masai Mara reservaat. We rijden zuidelijk door de vallei waarbij aan beide zijden de grote wanden van de Rift Vallei boven u uit toornen. Bij Maai Mahiu vervolgen we de weg waar u de Rift Vallei zal verlaten en rijden we door de rijke tarwe en gerst velden richting Narok. Eenmaal in Narok aangekomen zullen we even stoppen voor een verfrissing waarna we de weg vervolgen in Masai land. Hier is geen asfalt meer en rijden we dwars door de steppes van de Masai Mara.

Het Masai Mara reservaat, met haar heuvelachtige landschap en weidse savannes is de ideale omgeving om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen, tijdens de diverse gamedrives door het reservaat. De mooie mannetjes leeuwen met hen zwarte manen, jachtluipaarden en vele gazellen soorten die zorgen voor de "the circle of life". In het reservaat zult u meerdere malen verrast worden door het aanwezige wild waaronder de Topi met zijn "leatherlook", de giraffen ver boven de steppen uitsteken met hen lange nek en de vele andere diersoorten die de Mara rijk zal zijn. In het reservaat zijn tijdens de grote gnoe migratie in de maanden juli t/m september duizenden gnoes aanwezig en zebra's die de Mara rivier moeten trotseren tijdens de migratie op hen terugweg naar de Serengeti in Tanzania.

Ilkeliani Tented Camp is een eco-vriendelijke klein permanent tentenkamp, centraal gelegen in de Masai Mara aan de Talek rivier. Ilkeliani betekent de “jonge krijger”, voordat hij zichzelf Moran mag noemen in de Masai cultuur. Een centrale tent is ingericht als huiskamer met een kleine veranda, met aangrenzend het restaurant met uitzicht op de Talek rivier hier is WiFi aanwezig. Naast de lounge bevindt zich een platform om op grote hoogte te genieten van een vergezicht over de savannes van de Masai Mara. Het kamp is ruim van opzet waardoor gasten veel privacy hebben. De safari tenten zijn uitgerust met comfortabele bedden met en-suite een douche en toilet, met een kleine zithoek. Additioneel: Masaai dorp bezoek van het personeel van Ilkeliani Tented Camp, sundowner, nature walks, ballon safaris.

Accommodatie : Ilkeliani Tented Camp op basis van volpension
Ilkeliani Tented Camp Ilkeliani Tented Camp interieur lounge Leeuwen - Masai Mara in Kenia
Masai Mara gnoe crossing Mara rivier in Kenia

Dag 12 - Afscheid nemen in Kenia

 
Vandaag is de laatste dag van de vakantie aangebroken en rijden terug door de Rift vallei. We rijden door tot aan Mai Mahiu waarna we tegen de Oostelijke helling weer omhoog rijden en de Rift Vallei verlaten. We passeren hier onderweg een bijzonder Italiaans kerkje in ere hersteld ter nagedachtenis van spoorwegarbeiders die het achterland van Kenia verbonden in de koloniale tijd. Hier kunt u even stoppen op het viewpoint voor schitterend uitzicht over de Rift Vallei.

Vandaag verzorgen wij hier op de Kiambethu Farm in Limuru een lunch na het verlaten van de Rift Vallei. We vervolgen daarna onze weg richting Nairobi waar het drukker zal worden richting de stad. In de loop van de middag vervolgen we onze weg naar Nairobi en is het met de rust gedaan en keert u terug in het drukke dagelijkse leven in Nairobi. Als laatste verzorgen wij uw transfer terug naar uw accommodatie in Nairobi voor de overnachting.

Het Eka Hotel is een modern hotel nabij de internationale luchthaven Jomo Kenyatta gelegen aan de Mombassa road. Design van het hotel is vooral zeer modern en ruimtelijk ingericht en beschikt over een grote lounge en de Galaxy Bar een fitnessruimte en een grote aangelegde tuin met palmbomen en een zwembad. Het Galaxy restaurant met uitzicht op het zwembad kunnen de gasten à la carte lunchen en dineren waarbij het ontbijt in buffetvorm aangeboden wordt. In het Spur restaurant worden vooral steaks, hamburgers en vegetarische maaltijden à la carte aangeboden.

In de avond verzorgen wij uw transfer van het hotel naar Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Wij nemen hierna afscheid van u op het vliegveld in Nairobi en vertrouwen er op dat u met het maken van deze safari nog lang mag nagenieten.

Nairobi Kenia

Dag 13 - Aankomst Schiphol Nederland

KLM rechtstreekse vlucht Nairobi Amsterdam
Seizoen 2016
Groepsreis op basis van Per persoon
- prijs deelname 2 personen           5.670
- prijs deelname 3 personen            4.635
- prijs deelname 4 personen           4.150
- prijs deelname 5 personen           3.815
- prijs deelname 6 personen           3.585
- prijs deelname 7 personen           3.420
- prijs deelname 8 personen           3.295
Eenpersoonskamer toeslag               620
Districten Nairobi - Samburu - Solio Ranch - Nakuru - Naivasha - Masai Mara
DeelnameIndividuele basis
BeperktTotaal maximaal 8 deelnemers
Optioneel Verlenging strandvakantie mogelijk
Inclusief - workshop wildlifefotografie begeleiding Pieter de Vries
- continentale vlucht Safarilink Diani Beach - Wilson Nairobi
- transfers van en naar luchthaven(s) in Tanzania
- gedeelde 2- persoonskamers enkel persoonsbedden
- maaltijden inbegrepen volgens reisprogramma
- entreegelden nationale parken/reservaten
- prive safari Landcruiser 4WD met opklapbaar panorama dak
- Engelstalige chauffeur/gids
- Amref Flying Doctor service membership
Exclusief - internationale vluchten uitgevoerd door KLM/Kenya Airways
- visum
- reis- en/of annuleringsverzekering
- niet genoemde maaltijden en drankjes
- niet genoemde additionele excursies
- fooi voor hotels en additionele fooi gids
  Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van, beschikbaarheid van accommodatie, tussentijdse prijswijzigingen en doorgevoerde brandstoftoeslagen.
  Aanvraagformulier safari

Optioneel strandvakantie verlenging

Optioneel nog nagenieten van de belevenissen van uw workshop wildlife fotografie safari. Het is mogelijk om uw reis te combineren met een strandvakantie aan de Indische Oceaan of naar het exotische eiland Zanzibar. Alle reizen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Wij zijn een maatwerk specialist waardoor wij u graag verder adviseren over het samenstellen van uw rondreis.
Aanbieding strandvakantie Beach Resorts Kenia

Natuurfotografie Workshop Wildlife SafariWildlifefotografie

De Workshop fotografie safari is vooral voor de amateurfotograaf die meer uit foto’s wil halen onder begeleiding van een vak fotograaf. De 9-daagse natuurfotografie safari is samengesteld en is geen basiscursus fotografie en ook geen natuurfotografie safari voor de beroeps fotograaf. Tijdens deze dagen krijgt u aan de hand van praktische situaties uitleg over ‘hoe en wat’ te doen om betere resultaten van de foto's te behalen. Deze natuurfotografie safari kent een minimum aantal deelnemers van 6 tot maximaal 8 personen en is zodoende perfect te boeken voor een eigen groep, familie of andere groepssamenstelling.

Exclusieve aanbieding wildlife fotografie workshop

Afrika is het fotoparadijs met talloze onderwerpen, van uitgestrekte savannes, wildleven en de kleurrijke stammen Maasai van imponerende roofdieren en groot wild en een overvloed aan vogelsoorten en bijzondere insecten. Deze exclusieve aanbieding safari wildlife fotografie workshop in Kenia reist u met een professionele vakfotograaf en een gekwalificeerde gids. De rondreis fotosafari workshop is op maat gemaakt voor zowel de beginnende fotoliefhebbers als de meer ervaren fotografen.

Fotografieworkshop

Met een passie voor Afrika fotografie en wildlife kan een ieder deelnemen aan deze safari fotografieworkshop om alles te leren over fotograferen in de natuur. Dat alles in een comfortabele omgeving midden in de natuur. Algemene kennis vaardigheden worden verder bijgebracht waaronder sluitertijd, diafragma, belichting, ISO, camera instellingen en camera posities. Naast meer kennis over fotograferen wordt er ook aandacht besteed aan de natuur. Zo leer je o.a. sporen en het gedrag van dieren te herkennen, krijg je tips hoe je dieren dicht kunt benaderen zonder ze te storen en word je een expert in bush camping.
Bovenkant pagina
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385