Privé Safari Kenia – Februari 2023

Kenia heeft ons hart gestolen!

Jambo Eric,

In februari voor de 3e keer op stap geweest met onze inmiddels vaste gids Peter Mutisya, die naast een fantastische gids inmiddels ook een goede vriend is geworden. Februari is een droge maand en je merkt dat het land, maar ook de dieren smachten naar regen. Het voordeel is dat de temperaturen fantastisch zijn, gemiddeld 30 graden en door de droogte er veel open terreinen zijn waarin de dieren goed zichtbaar zijn. Na aankomst in Nairobi weer een geweldige trip gemaakt naar Buffalo Springs/Samburu, Meru, de Ark in Aberdares en zeker één van de hoogtepunten een bushwalk van 3 uur met ranger Wilson van 3 uur rondom Crater Lake Camp in Naivasha. Gewoon lopend tussen de dieren in de bush samen met een gids die een grote wandelende encyclopedie is en voor wie geen moeite te veel is. Hierna doorgetrokken naar de kust waar we in Tsavo West en Tsavo Oost nog een geweldige tijd hebben doorgebracht, met tot slot nog 4 heerlijke dagen in Diani Beach bij Angie, Jackson, Fondo en kok Nico in Diani House.

Kenia heeft ons hart gestolen, niet alleen vanwege de natuur, de dieren maar vooral ook door de mensen die er wonen. Altijd een grote glimlach en geen moeite teveel om het je naar de zin te maken.

Eric, wederom bedankt voor de goede (ont)zorgen en het smaakt nu al weer naar de 4e trip

Groetjes Arie & Angelique

naar bovenkant pagina
Olifanten Tsavo West
Luipaard Tsavo West
Tsavo West Poachers Lookout
Diani Beach

Privé Safari Kenia – Februari 2023

Super tevreden - Fantastisch!

Hoi Eric,

We hebben een geweldige reis gehad, voor mij een hernieuwde kennismaking met Kenia, voor mijn man een eerste kennismaking, maar we waren beiden even enthousiast. De door jullie georganiseerde reis was geweldig, het was super geregeld (zowel hotels als vervoer), we hoefden ons geen moment om iets anders te bekommeren dan gewoon genieten van al het moois en de geweldige onderkomens met super vriendelijke mensen. Het verblijf aan het Naivasha meer, de safari’s (ongelooflijk veel dieren gezien), de ballonvaart en het relaxen op Chale Island, we hebben genoten.

Super bedankt!

Marieke en Jacq

naar bovenkant pagina
Masai Mara - Ballonvlucht
Masai Mara - Masai Boma
Masai Mara Kilima Camp view
Masai Mara Kilima Camp spa
Masai Mara Kenia
Chale Island

Privé Safari Kenia – Januari 2023

Wederom enorm genoten, nu met het gehele gezin!

Hoi Eric,

Het blijft machtig mooi, de diversiteit in flora en fauna van de Keniaanse parken. Steeds weer een verrassing wat je pad kruist, dankbaar om dit met onze kinderen te hebben mogen delen.

Corrie en Peter

naar bovenkant pagina
Masai Mara Kenia afscheid
Masai Mara Kenia afscheid

Privé Safari Tanzania – December 2022

Een lange reis, maar echt met onvergetelijke indrukken!

Onze eerste stappen op het Afrikaanse continent, wij wilden zoveel mogelijk zien en beleven niet alleen natuur maar ook de cultuur. Verhalen van Eric waren zo inspirerend. We hebben echt veel gezien, zo imposant al het wild en de vriendelijke bevolking. Wandeling over de koffieplantages aan de voet van de Kilimanjaro om daarna door te reizen van Tarangire naar Manyara om daarna de stammen bij het Eyasi meer te bezoeken. Onvergetelijk was de overnachting aan de rand van de Ngorongoro krater om daarna de Serengeti te bezoeken. De chauffeur was geweldig en wist vaak de mooiste plekken te vinden. Hierna zijn we naar Zanzibar gevlogen waar we in Stonetown aankwamen en echt voelde als we weer terug in de tijd waren ook erg indrukwekkend de slavernij verleden en weer veel geleerd over de vele kruiden Daarna nog heerlijk van de strandvakantie genoten onder de palmbomen aan die mooie oceaan.

Nogmaals dank voor de goede zorgen en natuurlijk aan Nixon!

Marie-Claire en Wilfred

naar bovenkant pagina

Privé Safari Kenia – November 2022

In de Masai Mara National Geographic Live!

Ilkeliani en Satao waren top voor de combinatie van ligging/comfort/eten/service. De service bij Ilkeliani was gewoon top en alle medewekers super behulpzaam en vriendelijk. Naar Ilkeliani willen we zeker nog terug. De ligging en de hele setting van Satao Safari Camp in Tsavo Oost was ook prachtig. In Kilima Camp in de Masai Mara voelden wij ons als gasten een beetje aan ons lot overgelaten.

Phanuel heeft ons goede uitleg gegeven, is een heel voorzichtige en rustige chauffeur en ook open en direct. Daar hielden we wel van. Wel vonden we soms dat hij wat meer rekening mocht houden met onze wensen ipv zoals hij het zag/wilde. Hij kon zich daar wat flexibeler in opstellen of beter over communiceren. Maar we zijn natuurlijk allemaal verschillende persoonlijkheden. Ik ben wel overtuigd dat hij alle beslissingen nam met de bedoeling om ons een zo goed mogelijk safari ervaring te geven. En dat is hem zeker gelukt!

Topsafari - Coen en Peter

naar bovenkant pagina

Privé Safari Kenia – Oktober 2022

Het was weer fantastisch!

Hoi Eric,

We hebben een mooie safarirondreis gemaakt. Leuke sfeervolle accommodaties, ontspannen sfeer en lekker eten. Enorm genoten van al het wild dat we mochten spotten. Onze chauffeur, Obama, was een zeer rustige rijder, die overal alle tijd voor nam. Dus enorm veel foto’s kunnen maken. Rond Naivasha/Eburu-walk veel opgestoken van Zacharias (wat weet die man veel te vertellen). Kortom het was weer fantastisch.

Groeten, Kees + Marja

naar bovenkant pagina
Ol Pejeta-Sweetwaters- Kenia

Privé Safari Kenia – Oktober 2022

Heerlijke safar!

Beste Eric.

We zijn aan het bij komen van een heerlijke safari. De reis voldeed meer dan aan onze verwachtingen. Dominic is een fantastische chauffeur/gids. Hij stond steeds op de beste plaats om de wilde dieren te fotograferen.

Bedankt Willy en Adrie

naar bovenkant pagina
Ol Pejeta-Sweetwaters- Kenia

Privé Safari Kenia – September 2022

Fantastisch, alsof je in een natuurfilm zit!

Het was een prachtige reis waar we volledig ontzorgd waren. We waren totaal ontspannen. Het enige wat je moet doen: luisteren wat de chauffeur zegt hoe laat je ’s morgens bij de auto moet zijn en de rest is genieten. Speuren naar dieren en je laten verrassen. Ook de autoroutes van het ene park naar het andere is een beleving op zich om zo Kenia te doorkruisen en te zien. Ook de accommodaties waren top! Het eten pure verwennerij.

Timothy was een geweldige reisleider. Hij had precies de goede vaardigheden, vertelt als wij vragen stellen, stelt zich ook gelijkwaardig op en niet onderdanig (erg prettig), weet precies wat hij moet doen, heeft alles onder controle en dat straalt hij ook uit. Neemt de leiding. We konden ons geen betere chauffeur/gids wensen tijdens onze rondreis.

Mia en Nico

naar bovenkant pagina
Masai Mara Kenia
Masai Mara Kenia

Privé Safari Kenia – September 2022

Met deze reis is onze droom uitgekomen!

Deze privé safari met aansluitend een strandvakantie was tot in de puntjes verzorgd. We hebben genoten van het begin tot het einde. Een ware belevenis. Deze reis was sowieso bijzonder omdat we die hebben kunnen maken met onze dochter en schoonzoon. Deze reis was precies wat we altijd voor ogen hadden. Ook de strandvakantie na afloop op Swahili Beach Resort kunnen we ten zeerste aanbevelen. We kunnen deze reis met een voldaan gevoel afstrepen van onze bucketlist.

De communicatie voor het vertrek, het advies en invulling van onze wensen, begeleiding en het contact met jullie tijdens onze reis, het contact en de informatie bij onze thuiskomst. Wij hebben best wel veel reiservaring, maar zoals bij OnsKenia drie woorden: Super, Super, Super!

Natuurlijk niet te vergeten de complimenten over te brengen aan onze gids, Peter Kimanzi. Hij was een perfecte chauffeur waarbij we ons geen moment onveilig hebben gevoeld. En complimenten voor zijn kennis in de parken en over de natuur die hij met ons deelde. Het klikte tussen ons vanaf het begin. Subliem!

Karen en Rolf & Jacqueline en Hendrik

naar bovenkant pagina
Masai Mara Kenia
Masai Mara Kenia
Masai Mara Kenia
Masai Mara Kenia
Masai Mara Kenia

Privé Safari Kenia – Augustus 2022

Fantastisch !

Een reis om nooit meer te vergeten Big 5 gespot. Mooie accommodaties, veel te zien, goed eten en een relaxte sfeer.

Alexandra & Roy en Daan, Joep en Sybe

naar bovenkant pagina
Familie safari Kenia
Familie safari Kenia

Privé Safari Kenia – Augustus 2022

Het was echt top!

Met de familie zeer geslaagde safari met prachtige herinneringen! Het was een onvergetelijke reis door Kenia waarna we heerlijk uitgerust hebben aan het strand in Diani Beach.

Eveline en Mike & Nicolas, Boris, Pauline
naar bovenkant pagina
Tsavo West- Kenia
Diani Beach - Kenia
Diani Beach - Kenia

Privé Safari Kenia – Augustus 2022

Onbeschrijfelijk en onvergetelijk !

Een machtig mooie reis, niet in woorden uit te drukken of in beeld te laten zien. We hebben de “Big Five” gezien en nog veel meer. De hoeveelheid en verscheidenheid aan dieren was boven verwachting. Ook de variatie van landschappen was overweldigend. Het personeel van de lodges stond altijd voor ons klaar.

Alles was tot in de puntjes geregeld door Eric en collega’s OnsKenia. Betrokkenheid, enthousiasme, prettig en persoonlijk contact wat wij als fijn hebben ervaren. Eric weet waar hij over praat, uit ervaring.

Carlijn en Kirsten & Jelle en Sjaak & Hettynaar bovenkant pagina
Masai Mara - Kenia
Masai Mara - Kenia
Tsavo Oost - Kenia
Masai Mara - Kenia

Mindervalide Safari Kenia – Juni 2022

Blijvende prachtige herinneringen!

De KLM vlucht, inclusief inchecken, boarden en assistentie verliep uitstekend en zonder oponthoud.

In Nairobi werden verwelkomd door onze geweldige guide en chauffeur, Leonard. Hij bracht ons met de safari-jeep naar het Sheraton hotel, waar we werden verrast met een leuke attentie. Dank daarvoor. De volgende dag begon het avontuur echt. De parken en de accommodaties waren allemaal boven verwachting. Een prachtige boottocht (in rolstoel), Masai Mara met Masai dorp, het meer met duizenden flamingo’s en het park met de neushoorn, het was allemaal onvergetelijk. Vooral de verblijven in het Ashnill en Sweetrwater waren waren bijzonder goed met uitstekend eten. We vragen ons nog steeds af hoe dit mogelijk is voor de prijs die wij betaald hebben.

Na de overnachting in Sweetwater en de laatste gamedrive vertrokken we richting Nairobi. Onderweg een uitstekende lunch. We kwamen pas na 8 uur aan bij het vliegveld. Hierdoor was er geen tijd meer voor het diner en hebben we voor het vliegveld afscheid genomen van Leonard. Ook de terugreis verliep zeer voorspoedig. Alles bij elkaar dus een zeer geslaagde reis die voor ons allemaal blijvende prachtige herinneringen heeft opgeleverd.

Zouden we het een volgende keer iets anders doen? Lastig, misschien een beetje meer rust 2 nachten per locatie te verblijven, misschien de meren combineren? En, zonder iets te skippen wat minder ver rijden (ja, lastig).

Ten slotte willen we jou bedanken voor de zeer deskundige en vooral betrokken begeleiding.

We zullen Onskenia van harte aanbevelen.

Met hartelijke groet, ook van Wilma, Nick en Iris, Kim en Tai

naar bovenkant pagina

Privé Safari Kenia – Juli 2021

Qua Corona was het heel goed geregeld!

Beste Eric, bedankt voor al het werk wat je voor ons gedaan hebt voor en tijdens onze vakantie.

We hebben ontzettend genoten van het land, de dieren en de mensen. De opbouw van de reis (Leonard zei: voor, hoofd (masai Mara) en toetje;)) was erg goed! Qua Corona was het heel goed geregeld en ik zou het zeker aanraden om er heen te gaan. Geen enkele reden om te cancelen! De accomodaties waren erg rustig (privé lodge in masai Mara!). We hebben heel veel foto’s gemaakt en die zijn een onderdeel van een hele mooie herinnering die we over Houden aan deze reis.

Bedankt! Andreia en Rob

naar bovenkant pagina
- Kenia

Privé Safari Tanzania – Februari 2020

Onvergetelijke ervaring!

Onvergetelijke safari-ervaring in the middle of nowhere!

Onze ervaring werd mede bepaald door de afwijkende weersomstandigheden. Dat is niet iets waar jullie iets aan konden doen. Toen wij wilden afzien van Lake Manze in Selous reservaat werd dat vlekkeloos geregeld. Ruaha nationaal park Mdonya Old River Camp was prima maar wel meer afgelegen en afgezonderd van de bewoonde wereld dan wij (ik) ons hadden voorgesteld, door onze eerdere (verwende) ervaringen in Kenia. Door de vele regen hebben wij een ander beeld gekregen dan bij normaal weer het geval zou zijn geweest. Daarbij waren wij nacht 2 de enige gasten. Het management en team waren uitermate behulpzaam.

Wij zouden zeker nogmaals via OnsKenia boeken, maar dan toch liever naar Kenia. Jouw uitgebreide en geduldige voorlichting en advies was uniek.

Carla & Kees

naar bovenkant pagina
Serengeti Moru kopjes - Tanzania
Serengeti - Tanzania
Serengeti - Tanzania

Fly-in Safari Tanzania – Februari 2020

Wederom bedankt ... Asante sana!

Wij hebben weer een ongelooflijke mooie reis mogen maken. Dit keer met onze jongvolwassene kinderen. Deze keer zijn we naar park Tarangire, Manyare en de Ngorongoro krater in Tanzania geweest. Dit is onze derde keer dat we via OnsKenia een reis in Tanzania gemaakt hebben. En het is steeds weer een heel ander avontuur. Er zijn zoveel hoogtepunten te beschrijven. Bijv. dat we een geboorte van een gnoe gezien hebben, en heel veel leeuwen die in de bomen liggen. Elke lodge waar we verbleven was weer fantastisch en precies naar onze wens. En een paar dagen door naar Zanzibar om daar nog lekker bij te komen en na te genieten. Al met al, Dit was zeker niet onze laatste reis naar het mooie Afrika!!! Bianca. Peter, Jurian, Dominique, Erwin & Sharon

naar bovenkant pagina

Privé Safari Tanzania – Februari 2020

Wederom bedankt ... Asante sana!

Wij hebben weer een ongelooflijke mooie reis mogen maken. Dit keer met onze jongvolwassene kinderen. Deze keer zijn we naar park Tarangire, Manyare en de Ngorongoro krater in Tanzania geweest. Dit is onze derde keer dat we via OnsKenia een reis in Tanzania gemaakt hebben. En het is steeds weer een heel ander avontuur. Er zijn zoveel hoogtepunten te beschrijven. Bijv. dat we een geboorte van een gnoe gezien hebben, en heel veel leeuwen die in de bomen liggen. Elke lodge waar we verbleven was weer fantastisch en precies naar onze wens. En een paar dagen door naar Zanzibar om daar nog lekker bij te komen en na te genieten. Al met al, Dit was zeker niet onze laatste reis naar het mooie Afrika!!! Bianca. Peter, Jurian, Dominique, Erwin & Sharon

naar bovenkant pagina

Privé Safari Tanzania – Februari 2020

Nature experience!

An other worldly experience reconnecting to Nature.

Great time surrounded by awesome Nature, kindest people and great hospitality (spectacular accommodations and hearty food).

Elise & Frans

naar bovenkant pagina
Kilimanjaro - Tanzania
Kahawa shamba - Moshi - Tanzania
Kahawa shamba - Moshi - Tanzania
Kati Kati Camp - Sundowner Serengeti - Moshi - Tanzania

Privé Safari Kenia – Januari 2020

Indrukwekkend en gevarieerde Safari om nooit te vergeten

OnsKenia heeft een prachtige, indrukwekkende en gevarieerde Safari reis voor ons samengesteld met indrukwekkende beelden die op ons netvlies blijven staan, de afsluiting op Chale Island was de kers op de taart na de game drives. Daarnaast is het een zeer mooie prijs en kwaliteitsverhouding met een professionele en zeer goed gekwalificeerd personeel.

Kim & Niels

naar bovenkant pagina
Amboseli nationaal park - Kenia
Leopard rock Lumo-Taita consessie - Kenia
Leopard rock Lumo-Taita consessie - Kenia

Privé Safari – Huwelijksreis – Januari 2020

Onvergetelijke huwelijksreis!

We hebben een prachtige en onvergetelijke huwelijksreis gehad in Kenia. Twee weken op safari en eindigend met een weekje relaxen aan het strand bij Chale Island. De reis is precies naar onze wensen uitgestippeld en heeft helemaal voldaan aan onze verwachtingen! Complimenten aan Eric en zijn team!

Enkele citaten uit ons reisdagboek: “Het spektakelstuk van de avondsafari vandaag was toch wel een cheetah volop in actie. We zagen hem al rechtop in het veld zitten, kijkend naar een groep impala’s en de kans was dan ook aanwezig dat hij ging aanvallen. En jawel, nadat ie een paar meter naar voren sloop zette hij ineens een sprint in en benaderde hij met een boog de groep impala’s. Het eindresultaat was dat hij met een jonge impala in de mond weer langs ons liep. Heel bizar om te zien en ergens ook dubbel. Spectaculair om de cheetah volop in actie te zien en het is de natuur, maar tegelijk is het sneu en zielig om de impala te horen schreeuwen in de mond van de cheetah.”

“Wat we zoal gezien hebben vandaag? Meerdere cheetah’s, waarvan er één het nodig vond om onze motorkap te gebruiken als uitkijkpunt. Verder heel veel leeuwen gezien, onder andere twee vrouwtjes leeuwen die aan het jagen worden op twee zwijntjes. Terwijl wij onze lunch pakten, parkeerde Nick de auto zodat we een goed zicht hadden. Helaas voor de leeuwen mislukte beide jachtpogingen, maar wat indrukwekkend om dit spel vanaf het begin te volgen.”

“Vanochtend werden onze inspanningen naar de zoektocht naar een luipaard beloond. In een typische Afrikaanse boom zat een luipaard heerlijk te genieten van een impala. We konden het kraken van het bot nog horen! Heel indrukwekkend! Na deze fantastische start van de dag zijn we ook nog verrast met een leeuwen familie op een typische leeuwenrots! Geen idee hoeveel het er precies waren, maar er waren in ieder geval 8 welpjes bij! GE-WEL-DIG! Hier kregen we het typische Lion King gevoel bij. Zo vet en zo mooi om van dichtbij te zien, dit is waarom je naar Afrika wilt!”

Lynette & Ruben

naar bovenkant pagina
Leeuwin met welpen - Kenia
Jachtluipaard met prooi - Kenia
Giraffen Masai Mara zonsondergang - Kenia
Chale Island - Zuidkust Kenia

Privé Safari – Januari 2020

Ppracht van het Noorden!

“De pracht van het Noorden van Kenia (Samburu NP en Meru NP) met zijn eigen unieke bewoners (zowel mensen als dieren) heeft mij een onvergetelijke ervaring bezorgd”

In nog geen 5 dagen zowel de special 6 als unieke, zeldzame dieren en vogels te mogen zien, was magnifiek. Mijn gastheer, driver en wildkenner bij uitstek Peter Mutisya is niet alleen een fijne reisgenoot maar heeft bovenal gezorgd voor prachtige herinneringen. Dank Peter en het team van OnsKenia!”

Carolien

naar bovenkant pagina
Augurbuizerd - Samburu - Kenia
Jachtluipaard met prooi - Kenia
Olifant met kalf Samburu - Kenia
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385