Tsavo West Nationaal Park is ontstaan voornamelijk uit vulkanische activiteiten tot ongeveer 500 jaar geleden. De erupties hebben het landschap gevormd en is daardoor zeer heuvelachtig. In tegenstelling tot Tsavo East waar de wegen als fluweel bestempeld kunnen worden, kunnen de wegen hier hobbelig zijn door de harde ondergrond. In het noorden ligt de Chyulu range een keten van vulkanische kegels. Deze lava stromen kunnen te voet worden verkend met weidse uitzichten op twee plateaus de Chaimu en Shetani. De noordelijk gelegen Ngulia Hills bestaan voornamelijk uit steile rotsen en domineren deze omgeving met de hoge pieken van 1825 meter. In het noordwesten zijn de uitlopers van de Kilimanjaro, met een beetje geluk te zien bij klaar heldere dag.

Naast het wild zijn hier veel geologische verschijnselen. De Chyulu en Ngulia heuvels, de Chaimu krater, rivieren en meren zoals Lake Jipe, Tsavo rivier en natuurlijk Mzima Springs. Natuurlijk ook de Shetani lavastromen, de grotten van Shetani en de ketens van de Roaring Rocks. Deze herkenningspunten kenmerken de natuur en eruptie van miljoenen jaren geleden na een grote aardbeving en het ontstaan van Tsavo tot op vandaag. Onbekend bij vele touroperators is dat dit gebied bij uitstek is voor wandelaars en vogelspotters geschikt is. Voornamelijk omdat een deel van deze gebieden niet bezocht worden door het grote wild. Ook beide meren is een bezoek waard ondanks dat er geen grote concentratie aan wild te bekennen is. De beide meren zijn Lake Jipe en Lake Chala welke intens blauw kleurt. Lake Jipe biedt onderdak aan veel nijlpaarden en krokodillen maar beide meren bieden veel vogelsoorten voor diegenen die niet alleen geďnteresseerd in het grote wild.

Chyulu Hills zorgt voor de dagelijkse drinkwatervoorziening van Mombassa. Daar stroomt dagelijks ongeveer 200 miljoen water in de nabijgelegen poelen waardoor deze druk bezocht worden. Informeer naar het onderwater bassin waar dagelijks talloze nijlpaarden te zien zijn onder water. Het geeft direct een beeld van een nijlpaard wat je niet snel zal vergeten want onderwater zijn deze logge reuzen net maan mannetjes. Deze onderwater show is te zien bij Mzima Springs in een deels afgezonken tank.

Taita Hills Wildreservaat
Taita Hills Wildreservaat ligt opgesloten tussen Tsavo West en het Taita Hills privé wildreservaat, waar ook overnacht kan worden in de Taita Hills lodge of Salt Lick lodge met een onderwater bunker. De bunker is diep gelegen dat je gelijk staat met het water oppervlakte waar je van dicht bij de olifanten kunt bespieden. Het is een relatief klein reservaat waar ook veel wild te bewonderen is in een mooie groene omgeving. Taita Hills biedt ook de mogelijkheid om nachtelijke gamedrives te maken onder toezicht van de lokale rangers.

Flora en Fauna

  • Olifant
  • Leeuw
  • Luipaard
  • Nijlpaard
  • krokodil
  • Springbok
  • Koedoe
  • Gemsbok
  • Vogelsoorten
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385