Strandvakantie Zanzibar en Pemba Island

Zanzibar bestaat uit een archipel van eilanden en kleinere verlaten eilandjes met mooie verlaten zandbanken, belangrijkste eilanden zijn Unguja en Pemba. Unguja is het meest zuidelijk gelegen eiland en staat bekend als Zanzibar. Zanzibar is het exotische specerijen eiland, kilometers lange witte zandstranden, kleurige koraalriffen wuivende palmbomen omgeven door een azuurblauwe Indische Oceaan. De talrijke accommodaties op Zanzibar bieden reizigers alle comfort en luxe in grote beach resorts tot kleinschalige intieme accommodaties, voor een authentieke romantische strandvakantie na een indrukwekkende safari.

Stone Town, de karakteristieke hoofdstad van het eilanden archipel is van oudsher een historische levendige handelsstad. De Sultan Sayid verplaatste de hoofdstad van het Omaanse rijk naar Zanzibar in de 19e eeuw, waardoor in de voormalige vissersplaats een grote welvaart ontstond. In Stone Town is deze roemrijke historie vandaag te dag nog terug te vinden. Sultan Barghash bouwde hier het extravagante “House of Wonders” voorzien van verlichting en een elektrische lift. Zeer variërende authentieke invloeden zijn terug te vinden in Stone Town, voormalige handelshuizen dateren uit de 19e eeuw. Talloze kronkelende steegjes leiden door de stad en komen uit op kleine binnenpleintjes, waar robuuste oude Swahili met koper bewerkte oude deuren kenmerkend zijn voor de rijkdom van de oorspronkelijke bewoners. De Zanzibari stijl is een mix van Arabische en Indiase invloeden terug te vinden in de prachtige houtbewerkte balkons en raamkozijnen in de veelal geërodeerde gebouwen in de oude binnenstad. Waar voormalige handelshuizen gerestaureerd zijn tot karakteristieke hotels.

Zanzibar vooral bekendheid gekregen als het specerijenhandel, waar vele soorten verbouwd worden op de plantages op het eiland waaronder kruidnagel, nootmuskaat, gember, vanille, kaneel, henna en citroengras. Op het eiland wordt een interessante Spice Tour aangeboden om kennis te verrijken van de verschillende specerijen soorten, waarbij onderweg de verschillende authentieke Omaanse badhuizen onderweg bezocht worden. Zanzibar kent ook een duister verleden waar een levendige handel ontstond door de slaven- en ivoorhandel uit het verleden, wat mede door de toewijding en inzet van David Livingstone werd afgeschaft. David Livingstone House, de oude slavenkerkers en het te bezoeken slaven eiland ‘Prisoner Island ‘ zijn intrigerende markante herinneringen aan de roemruchte historie van Zanzibar.

Pemba, gelegen op ongeveer 50 km ten noorden van Unguja, is veel minder bevolkt. Bekend onder de Arabische naam, Al Khundra (Green Island). Pemba is bedekt met steile heuvels vol met palmen, kruidnagel en rubber bomen, rijstvelden en bossen en heeft een rijke historie aan tradities van magie en medicijnen. Pemba is omgeven door kleinere eilandjes grote mangrove moerassen en koraalriffen en in tegenstelling tot Zanzibar kent Pemba eiland lagunes met witte zandstranden. Pemba Island wordt weinig aangedaan door toeristen, het is vooral een onontdekt eiland waar duikers vanwege ongerepte duiklocaties langs de steile wanden aan de westkust hen hart kunnen ophalen. Pemba is zeer geschikt voor een onvergetelijke huwelijksreis naar dit rustige afgelegen eiland met een ruines die herinneren aan de rijke historie, waar genoten kan worden van de cultuur in een ontspannen sfeer van weleer.

Flora en Fauna

  • Specerijen
  • Plantages
  • Red Colobus Monkey
  • Sykes Monkey
  • Schildpadden
  • Dolfijnen
  • Bultrug walvis

Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385