Lake Eyasi Nationaal Reservaat

Lake Eyasi is een alkalisch sodameer grenzend aan de zuidelijke hooglanden van de Ngorongoro concessie. Het meer kan in omvang toenemen bij overvloedige regen in regenseizoenen tot wel 80 kilometer lang, waarbij het tijdens grote droogte volledig kan droogvallen. Lake Eyasi is goed te combineren op een safari waarbij wandelingen gemaakt kunnen worden op zoek naar fossielen en kristallen en een ontmoeting met lokale stammen de Wahadzabe en de Datoga stam.

Het wildleven rondom het meer is afhankelijk van de vegetatie waardoor het gebied niet bekend staat voor het uitbundige wildleven, maar voornamelijk voor vogelsoorten die hier migreren vanuit Europa. Vele vogelsoorten zijn hier te vinden naast de flamingoís en pelikanen die hier neerstrijken.

Het landschap rondom Lake Eyasi wordt vooral gekenmerkt door droogte waardoor de vegetatie bestaat uit vetplanten en grote agaven en Baobab bomen. Zuidelijk van het meer is het een sterk variŽrend berglandschap van Kidero met tropische bossen van inheemse boomsoorten, in het noordwesten ingesloten door de hoge granieten steile wanden van het Ailipi Escarpment.

Rond Lake Eyasi is het leefgebied van twee fascinerende stammen: de Hadzabe stam en de Datoga stam, die hier volgens hun oude tradities voortleven. De nomadische Wahadzabe stam communiceren met bijzondere klik geluiden en beschikken over enorme kennis van de bush en verschillen sterk van de andere stammen.

De Hadzabe stam jaagt nog met pijl en boog voor hun dagelijkse maaltijden, die voornamelijk bestaat uit gevogelte, jaagt daarin tegen de Datoga stam (verdreven naar het noordelijk gelegen deel door lokale Masai stammen) voornamelijk op wild en voeden zij zich daarnaast met vele vruchten uit de bush. Datoga stam is daarnaast een veehoudende stam in tegenstelling tot de Hadzabe stam.


Flora en Fauna

  • Nijlpaarden
  • Giraffen
  • Gnoes
  • Zebra
  • Luipaard
  • Primaat soorten
  • Vogelsoorten
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385