Hotel accommodaties nabij Kilimanjaro Nationaal Park en in Moshi zijn er in een grote verscheidenheid van eenvoudige tot luxe hotels. Een selectie van lodges en tented camps die wij kunnen aanbevelen voor een verblijf in het Mount Kilimanjaro en Moshi hebben wij hieronder vermeld. De boekingsklasse van een accommodatie wordt aangegeven door middel van de kleur van de balk boven de accommodatie. Voor verdere informatie van de lodge en de ligging in het reservaat kunt u gebruik maken van de iconen in de balk.
Website Ndarakwai Camp - West Kilimanjaro Tanzania Google Maps Mount Kilimanjaro NP accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Kambi ya Tembo is een eenvoudige permanente safarikamp met een rustieke charme in de Sinya concessie. Centraal gelegen in het kamp is een grote gemeenschappelijke ruimte, ingericht met een bar en een lounge met comfortabele stoelen en banken. Het restaurant waar dagelijks vers bereidde maaltijden geserveerd worden. Aan de voorzijde geheel geopend met een groot veranda dek met vergezicht over de concessie en de Kilimanjaro. In de avond brand er een knisperend kampvuur om de dag in de Sinya concessie mee af te sluiten.

De Sinya concessie bestaat uit een 600 vierkante kilometer groot ruig savanne landschap met veel acacia bomen en tevens een corridor van migrerende olifanten vanuit Amboseli nationaal park in het aangrenzende Kenia. Gedomineerd door de uitzichten op de Kilimanjaro, nabijgelegen Mount Meru en de toppen Ol Doinyo Longido en Ol Doinyo Orok nabij Lake Natron. De Maasai in Sinya leven nog steeds traditioneel, gekleed in hun kleurrijke dekens en vieren hun traditionele ceremonies. De Masai nederzettingen liggen verspreid in de concessie, ver weg van de massa toerisme en bied een unieke gelegenheid om de intrigerende cultuur van dit Afrikaanse nomadenvolk te ervaren.

Kambi ya Tembo is de unieke ervaring om natuur te combineren met de rijke authentieke cultuur van de traditioneel levende Masai, ver weg van de gebaande wegen. Bij uitstek geschikt voor het maken van wandelingen onder escorte in het district afgewisseld met een gamedrive. Goede locatie om het verblijf te combineren met een wandeling over de Shira plateau, aan de westelijke kant een uitloper van de Mount Kilimanjaro. Niet de locatie om op zoek te gaan naar de fameuze Big 5 maar een goede locatie om een safari te beginnen om één te zijn met de natuur.

Kambi ya Tembo bestaat uit 14 rustiek compleet ingerichte safaritenten. Liggen verspreid in de concessie rondom de gemeenschappelijke ruimte met goede wandelpaden. De safaritenten zijn beschut door de bekende authentieke makuti grasdaken. Grote schaduwrijke veranda om vanuit de safaristoelen of loungebank van het uitzicht te genieten over de savanne. Ingericht met comfortabele bedden en een schrijftafel verder aangekleed met sisal matten. En-suite een badkamer ingericht met een wastafel, toilet en een douche met solar warmwater voorziening. Voor waardevolle zaken is een kluisje in de badkamer voor het opladen van elektronische apparaten alleen mogelijk in de gemeenschappelijke ruimte.

Kambi ya Tembo - Noord Kilimanjaro Tanzania Kambi ya Tembo - Noord Kilimanjaro Tanzania Kambi ya Tembo - Noord Kilimanjaro Tanzania


Website Ndarakwai Camp - West Kilimanjaro Tanzania Google Maps Mount Kilimanjaro NP accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Ndarakwai Camp is een uniek tentenkamp genesteld in een weelderig acaciabos en omgeven door torenhoge vijg- en broodbomen aan de seizoensgebonden Ngare Nairobi rivier ten westen van de Kilimanjaro. Ndarakwai ranch ligt op een privé concessie met uitzicht op de Mount Meru en de Kilimanjaro. Peter en Margot Jones hebben zich sinds 1995 toegewijd om hier de natuur te herstellen van het over begrazen ecosysteem door lokale Masai en voormalige kolonisten. De Ndarakwai concessie is een corridor geworden tussen Tanzania en het noordelijk gelegen Amboseli NP in Kenia. Ndarakwai is een paradijs voor vogelaars waarbij 340 verschillende vogelsoorten waar te nemen zijn en 63 wildsoorten voorkomen waaronder gerenoek, koedoe en olifanten.

Ndarakwai Camp is ontworpen in een zeer unieke stijlvolle ongedwongen manier gebouwd. Ingericht met een grote open lounge met verschillende zithoeken met openhaarden en grote veranda dekken. Voor het diner kunnen gasten genieten onder een fraaie sterrenhemel bij heldere hemel van een aperitief bij het kampvuur. Kaarslicht en kerosine lampen zorgen voor romantische sfeervolle avonden in Ndarakwai onder luide kreten van bush baby’s in de bomen. In het restaurant worden de maaltijden aangeboden op basis van de internationale keuken. De maaltijden worden bereid met producten betrokken van de lokale gemeenschap. In de centraal gelegen receptie kunnen gasten batterijen en accu’s opladen en is WiFi internet beschikbaar.

Ndarakwai Camp bestaat uit 15 ruime luxe safaritenten en een familietent. De safari tenten liggen verdeeld op de ranch met veel privacy en gebouwd op verhoogde vlonders met behoud van de natuur. De safaritenten beschikken over een ruime veranda ingericht met comfortabele bedden een grote zithoek een secretaire en kledingkast verder aangekleed met tapijten en bijzondere details. En-suite een badkamer met wastafel, toilet en een ruime douche met gehele dag warm stromend water.

Gasten kunnen ontspannen in Ndarakwai. Deelnemen aan culturele activiteiten waaronder het bezoeken van een traditionele non-commerciële boma van de lokale Masai. Een Masai markt waar authentiek vervaardigde kralen en sieraden verkocht worden. De voornaamste activiteit op de Ndarakwai Ranch bestaat uit ongekende gamewalks en dag- en nacht gamedrives in de concessie. Genieten van een zonsondergang met uitzicht op de drinkwaterplaats in de “Tree house”. Ndarakwai is een ideale locatie om een paar dagen te ontspannen na een safari in een ongekend deel van Afrika aan de voet van de Kilimanjaro.

Ndarakwai Camp - West Kilimanjaro Tanzania Ndarakwai Camp - West Kilimanjaro Tanzania Ndarakwai Camp - West Kilimanjaro Tanzania


Website Olpopongi Masai Cultural Village Google Maps Mount Kilimanjaro NP accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Olpopongi Maasai Cultaral Village een unieke locatie om als reiziger het ware Masaai authentieke gevoel te kunnen beleven van een Masaai stam. Olpopongi ligt aan de west zijde van de Mount Kilimanjaro in uitgestrekt Masaai land met diverse andere manyatta’s. Vanaf de stad Moshi is het 75 km. en vanaf Arusha is het 85 km. rijden.

Olpopongi is een optie om te bezoeken tijdens een dag excursie om een goed inzicht te krijgen in het dagelijkse leven van een authentieke Masai stam op een geheel niet toeristische wijze. Olpopongi beschikt over een klein museum waarbij uitleg gegeven wordt over de verschillende voorwerpen en attributen waar een Masai gebruik van maakt. Een rustiek restaurant waar men kan genieten van een heerlijke lunch met een drankje. In de middag een wandeling wordt gemaakt onder begeleiding door het Masai district.

Wie echt een Masai Experience wil beleven! Hier in Olpopongi kunnen gasten overnachten in één van de 9 traditionele Masai hutten. Deels aangepast met een bed voorzien van een klamboe. Een gezamenlijke gescheiden douche en toilet voor de gasten op basis van Europese normen. Ook voor ouders met kinderen is dit een bijzondere belevenis. Blijft u overnachten dan is er voor de avonden een kampvuur met een barbecue onder de sterrenhemel en een interessant gesprek aan te gaan met de Masai.

Olpopongi Masai Cultural Village ontvangst - Kilimanjaro Tanzania Olpopongi Masai Cultural Village restaurant - Kilimanjaro Tanzania Olpopongi Masai Cultural Village toiletten - Kilimanjaro Tanzania


Website Kia Lodge in Mount Kilimanjaro Nationaal Park Tanzania Google Maps Mount Kilimanjaro NP accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
De KIA Lodge gebouwd in Afrikaanse traditionele stijl ligt op een afgelegen heuvel, op slechts enkele minuten verwijderd van Kilimanjaro International Airport. Een geriefelijke lodge voornamelijk typisch Afrikaans ingericht met een twist. In het restaurant worden overheerlijke gerechten geserveerd en is versierd met gestileerde Tinga Tinga schilderijen, de receptie en de bar zijn Zanzibari stijl ingericht. Bij het vallen van de avond kunnen gasten genieten in de lounge bij de openhaardvuur of buiten op het terras bij een kampvuur. Het zwembad ligt op een heuvel met een panoramisch uitzicht over de savanne met op de achtergrond de Kilimanjaro.

De KIA Lodge bestaat uit 40 ruime kamers voorzien van airconditioning met en-suite een badkamer met douche en toilet. De cottages overdekt met rieten daken liggen verspreid over het terrein voorzien van een klein terrasje omgevend door een weelderige tuin met inheemse boom- en plantensoorten waardoor veel vogels worden aangetrokken.

Kia Lodge, Mount Kilimanjaro nationaal park Tanzania Kia Lodge, Mount Kilimanjaro nationaal park Tanzania Kia Lodge, interieur kamer, Mount Kilimanjaro nationaal park Tanzania


Website Ameg Lodge Moshi, Tanzania Google Maps Mount Kilimanjaro NP accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
De Ameg Lodge ligt in één van de buitenwijken van Moshi aan de voet van de Mount Kilimanjaro. Ideaal gesitueerd voor een paar dagen relaxen en/of als voorbereiding voor het beklimmen van de Mount Kilimanjaro. De lodge bestaat uit meerdere bungalows verspreid liggend in de inheemse tuin met veel palmbomen en Frangipani bomen. De gemeenschappelijke ruimtes zijn kleurrijk ingericht waarbij veel lokale materialen zijn gebruikt en opgedeeld in een lounge met comfortabele zithoeken, bar en restaurant. In het restaurant worden buffetmaaltijden geserveerd op basis van intercontinentale gerechten aangevuld met Indiase curry gerechten. Voor de sportieve reiziger is een zeer uitgebreide gym met diverse toestellen. Voor reizigers die willen relaxen beschikt de Ameg Lodge over een zwembad met een groot terras met ligstoelen handdoek service en parasols.

De Ameg lodge beschikt over 20 bungalows onderverdeeld in standaard kamers en suites en een familiekamer allen voorzien van airconditioning. Iedere bungalow beschikt over openslaande deuren naar een overdekt terras met zithoek. De kamers zijn ingericht met comfortabele hemelbedden met zithoek en schrijftafel met en-suite een badkamer met wastafel, douche en toilet. Kamers beschikken verder over satelliet televisie en plafond ventilator en WiFi internet connectie.

Ameg Lodge, Moshi Tanzania Ameg Lodge zwembad, Moshi Tanzania Ameg Lodge interieur kamer, Moshi Tanzania


Website Marangu Hotel in Mount Kilimanjaro Nationaal Park Tanzania Google Maps Mount Kilimanjaro NP accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Marangu Hotel ligt aan de voet van de hellingen van de Kilimanjaro op weg naar de Marangu route beklimming. Betekenis van Marangu is ontleend uit de lokale taal van de Chagga stam de plaats “vol water”. De voormalige boerderij bestaat uit meerdere eenvoudige cottages die verspreid liggen in de aangelegde tuin met zwembad. Vanuit de tuin is een prachtig uitzicht bij helder weer op de Mt. Kilimanjaro. De faciliteiten in het Marangu hotel bestaan uit een bar, lounges en een restaurant waar de maaltijden geserveerd worden. De ingrediënten voor ontbijt, lunch en diner komen voor een deel uit eigen tuin.

De cottages zijn eenvoudig ingericht, voorzien van een badkamer met douche en toilet. Deze liggen in de mooie aangelegde tuinen met een zwembad en een verscheidenheid van exotische bomen en bloeiende struiken.

Marangu Hotel, Moshi Tanzania Marangu Hotel, Moshi Tanzania Marangu Hotel, interieur kamer, Moshi Tanzania


Website Springlands Hotel in Moshi Tanzania Google Maps Mount Kilimanjaro NP accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Springlands Hotel is een modern grootschalig hotel gelegen in de omgeving van Moshi op de zuidelijke hellingen van de Mount Kilimanjaro. Het hotel ontleent haar naam aan de nabij gelegen zoetwaterbronnen. Het zuivere water zorgt voor de groene vegetatie in de omgeving van het hotel en is het vertrekpunt voor het beklimmen van de Mount Kilimanjaro. Het hotel bestaat uit twee verdiepingen beschikt over een receptie, lounge en een restaurant waar de maaltijden geserveerd worden in buffet vorm. Het hotel beschikt daarnaast over een terras omgeven door een tropische weelderige tuin en een zwembad met uitzicht op de Kilimanjaro. Het Springlands Hotel heeft een eigen shuttle bus service naar Moshi.

Springlands Hotel bestaat uit verschillende soorten kamers voornamelijk ingericht op basis voor één, twee en drie persoonskamers. De kamers zijn eenvoudig ingericht met bedden voorzien van een klamboe en allen voorzien van een en-suite badkamer met douche en toilet.

Springlands Hotel, Moshi Tanzania Springlands Hotel, Moshi Tanzania Springlands Hotel, interieur kamer, Moshi Tanzania


Website Protea Hotel Aishi Machame in Moshi Tanzania Google Maps Mount Kilimanjaro NP accommodatie overzicht naar bovenkant pagina
Protea Hotel Aishi Machame gelegen aan de voet van Mt. Kilimanjaro, op slechts een paar kilometer van de Machame Gate voor het beklimmen van de Mount Kilimanjaro. Protea Hotel Aishi is een modern hotel omringd door een mooie tuin met een verwarmd zwembad omgeven door ligstoelen met uitzicht op de Kilimanjaro. De faciliteiten van het hotel bestaat uit een receptie, lounge en een bar met een open haarvuur en fitness club. Het restaurant van Protea Hotel Aishi Machame heeft een uitstekende keuken, waar zowel lokale als internationale gerechten worden geserveerd in het restaurant of op het terras, voor ontbijt, lunch of diner. De patio biedt een ideale locatie voor Al Fresco dineren of gewoon genieten van het uitzicht over 's middags thee of een sundowner cocktail.

Protea Hotel Aishi Machame beschikt over 30 kamers ingericht met comfortabele bedden, dressoir en een klein zithoek met en-suite een badkamer met douche en toilet en haardroger. Kamers zijn verder voorzien van elektronisch kluisje, satelliet televisie, een minibar en thee- en koffie faciliteiten.

Protea Hotel Aishi Machame, Moshi Tanzania Protea Hotel Aishi Machame restaurant, Moshi Tanzania Protea Hotel Aishi Machame, interieur kamer, Moshi Tanzania
Naar boven
OnsKenia.nl
Moerbeilaan 2
3833 AW Leusden
Telefoon 030 - 220 4385